Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het surfen op deze website zonder dat u de cookie-instellingen van uw internetbrowser wijzigt, dan stemt u in met ons gebruik van cookies.

U vindt meer informatie in onze richtlijn over cookies.

Service & Contact

Koelkasten

Plaats uw koelkast op een schaduwrijke plek. Controleer het apparaat regelmatig. Probeer een nieuwe manier om uw voedsel in te vriezen. Deze tips kunnen de energieprestatie van uw koelkast ten goede komen.

Denk goed na over waar u uw koelkast plaatst:
• U kunt aanzienlijk wat energie besparen door uw apparaat op een koele plek te installeren - vermijd plaatsing naast
warmtebronnen als ovens en radiatoren, of in direct zonlicht • U kunt uw koelkast isoleren tegen warmtebronnen in de muur of op de vloer.

Ontdooien:
• Regelmatig ontdooien houdt de verdampingseenheid vrij van dikke ijslagen waardoor deze efficiënter werkt. U moet ontdooien als de ijslaag een dikte tussen 3-5 mm heeft.

Deuren sluiten:
• Vervang de deurafdichtingen van de koelkast als u denkt dat de deur niet correct sluit.
• Uw koelkast afstoffen. De condensator aan de achterzijde en de ruimte onder de koelkast moeten stofvrij en schoon (geen etensresten) worden gehouden.
• Probeer de deur zo kort mogelijk en zo min mogelijk te openen. Er dringt warme lucht binnen in het compartiment waardoor de compressor onnodig inschakelt.
• Controleer goed of er geen obstructies zijn die verhinderen dat uw koelkastdeur correct sluit.
• Veel apparaten van Electrolux zijn uitgerust met een alarm dat meldt dat de deur open staat.

Eerst afkoelen:
• Warm voedsel moet eerst afkoelen voordat u het in de koelkast plaatst. Stoom bevordert de ijsvorming in de verdampereenheid. Omwille van gezondheids- en hygiëneredenen mag u het voedsel echter niet te lang bij kamertemperatuur bewaren.
• Ontdooi ingevroren voedsel in de koelkast. Dit zorgt voor een veiliger ontdooiproces en zo wordt de koelkast optimaal gebruikt.
• Een geschikte temperatuur ligt in het bereik van 4-5 °C.

Vervolgens invriezen:
• Voedsel dat moet worden ingevroren (na afkoelen) moet eerst in de koelkast worden gekoeld voordat u het in de vriezer plaatst.
• Vermijd onnodige ijsvorming in het compartiment door alle levensmiddelen vacuüm te verpakken voordat u ze in de vriezer plaatst.
• Een geschikte temperatuur ligt in het bereik -18 tot -20 °C.

 
Sluiten