Advies: Hoe ontstop ik mijn vaatwasser?

Laatst bijgewerkt 15-11-2023 13:48

Probleem

  • De vaatwasser ontstoppen
  • Etensresten in vaatwasser
  • Vuil in vaatwasser

Geldt voor

  • Vaatwasser

Oplossing

Het meest essentiële onderdeel waar vuil en resten zich kunnen verstoppen is in het filter van de vaatwasser. Het best en makkelijkst is om deze als eerst te reinigen; 

Het filtersysteem bestaat uit 3 delen (afbeelding 1). Draai de filter B linksom en verwijder die (afbeelding 2). Verwijder filter C uit filter B, en verwijder de platte filter A (afbeelding 3):

Was de filters. Zorg ervoor dat er geen etensresten of vuil in of rond de rand van de filterhouder zit:

Plaats de platte filter A terug op zijn plaats. Zorg ervoor dat het goed onder de 2 geleidingen zit: 

Let op: het filter dient op de juiste manier worden teruggeplaatst. Een onjuiste plaatsing kan leiden tot slechte wasresultaten of kan het apparaat beschadigen:

Om verstopping van vuil en resten in je vaatwasser te voorkomen is het belangrijk om je apparaat goed te onderhouden. We raden daarom aan de vaatwasser regelmatig een reinigingsprogramma te laten draaien met onze Machine Care producten. Je kan hiervoor de machine clean functie activeren (zie handleiding).

Verder is het aan te raden om de sproeiarmen te reinigen; ook deze kunnen verstopt raken na verloop van tijd. Hieronder in de video zie je hoe je dat het beste doet:

Als finishing touch neem je de rubberen afdichting mee om het laatste vuil weg te halen. Hieronder laten we zien hoe je dat het beste doet:

Tip: onze connected vaatwassers laten jou weten wanneer het tijd is om een Machine Care programma te laten draaien!

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.