Advies - Hoe vermijd ik dat mijn zilveren of aluminium bestek verkleurt?

Laatst bijgewerkt 3-3-2022 10:31

Probleem

  • Verkleuring van zilveren of aluminium voorwerpen na het wassen in de vaatwasser .

Geldt voor

  • Vaatwasser

Oplossing

  1. Controleer steeds of het zilver of aluminium kookgerei vaatwassergeschikt is alvorens het te reinigen in de vaatwasser.

  2. Aluminium en zilveren voorwerpen kunnen zwart worden door een reactie op lucht, zwavel en water.
    Wanneer ze dan gewassen worden in de vaatwasser, kan er een zwarte aanslag achterblijven op andere voorwerpen, manden en op de binnenkant van de vaatwasser.
    Zilveren bestek of verzilverde voorwerpen die niet vaatwassergeschikt zijn was je dus af met de hand. Gebruik een zachte afwasborstel en een mild afwasmiddel.

  3. Zorg ervoor dat verzilverd bestek niet in aanraking komt met roestvrijstaal en aluminium wanneer het gereinigd wordt. Er kunnen namelijk blauwe en zwarte vlekjes ontstaan op het zilver.  4. Lees ook het artikel: Roestsporen op het bestek.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.