Deur vaatwasser springt open tijdens een wasprogramma

Laatst bijgewerkt 17-7-2020 12:01

Probleem

• Vaatwasser deur springt open tijdens programma

Geldt voor

• Vaatwasser

Oplossing

1. Dit is normaal. Bij de huidige generatie vaatwassers gaat de deur gedurende het programma op tijdens de droog fase. Dit is de Air-Dry functie. Afhankelijk van het gekozen programma kan de tijd wanneer de deur open springt verschillen. Bij het ECO programma kan zelfs tot 80 minuten voor het einde van het programma de deur open springen.
  2. Controleer het gewicht en de afmetingen van het deurpaneel, raadpleeg hier voor de installatie instructie. Wanneer het gewicht of de afmetingen groter zijn dan in de installatie instructie is aangegeven , neem dan contact op met de installateur van de vaatwasser.
  3. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.
Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan. te vragen.

Voorbeeld uit de installatie instructie:

Oorzaak

• Vaatwasser die uitgerust met een Air-Dry functie, laten tijdens de droog fase automatisch de deur open gaan, om de vaat te laten drogen met behulp van lucht.
  • Wanneer het deurpaneel niet voldoet aan de opgegeven specificaties die in de installatie instructie staan, kan de deur vanzelf open gaan.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.