Hoe reinig ik de binnenkant van mijn vaatwasser?

Laatst bijgewerkt 19-4-2022 17:35

Probleem

 • Hoe reinig ik de binnenkant van mijn vaatwasser.

Geldt voor

 • Vaatwasser

Oplossing

 1. Reinig de filters.
  Let op! Zorg ervoor dat de filters goed vastgeklikt worden na de reiniging (rode pijlpunten raken elkaar).
 2. Reinig de sproeiarmen, zoals beschreven in de gebruikershandleiding. Controleer of de gaatjes van de sproeiarmen open zijn.

 3. Reinig de randen en de rubberen afdichting van de deur, met een zachte, vochtige doek.
  Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, scherpe voorwerpen, sterke chemicaliën, pannensponsjes of oplosmiddelen.

 4. Gebruik minstens elke twee maanden een reinigingsproduct dat specifiek is ontwikkeld voor vaatwassers, zoals Clean & Care 3-in-1. Te verkrijgen in onze webshop.

 5. Gebruik het juiste programma volgens de vuilgraad van de vaat. Vetresten laten zich veel beter reinigen bij een hoge temperatuur. Kies daarom altijd een volledig programma met een hoge temperatuur, wanneer de vaat heel vuil is en vetresten bevat.

 6. Raadpleeg steeds de handleiding voor meer specifieke informatie voor jouw model van vaatwasser. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Gebruikershandleiding zoeken".

 7. Als deze informatie jouw vraag niet heeft opgelost, contacteer dan ons serviceteam.
  Of boek online een service-afspraak voor een technieker. Kies de datum die jou het beste past. Klik rechts van dit artikel op "Plan een service-afspraak".
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.