De temperatuur in de koel-vriescombinatie is te laag

Laatst bijgewerkt 21-4-2020 11:11

Probleem

 • De temperatuur in de koel-vriescombinatie is te laag.
 • De temperatuur is veel te koud in het koelgedeelte.

Geldt voor

 • Koel-vriescombinatie

Oplossing

 1. Controleer of het apparaat op de juiste manier koelt.
  Meet de temperatuur met een thermometer in een glas water dat in de koelkast geplaatst is. Als de luchttemperatuur tussen +4 tot +5°C ligt, functioneert het koelgedeelte op de juiste manier. De kerntemperatuur van levensmiddelen is belangrijker dan de binnentemperatuur van het koelgedeelte, omdat de luchttemperatuur tijdens iedere afkoelcyclus (tussen het starten en stoppen van de koelcompressor) zal fluctueren. Houd er rekening mee dat goedkopere thermometers variaties van ±1-2°C of meer kunnen aangeven.
  Pas de temperatuur aan door de thermostaat te draaien of via het bedieningspaneel.
 2. Zet de ‘shopping’ stand uit.
  Raadpleeg de gebruiksaanwijzing om te zien of uw apparaat deze functie heeft en hoe kunt u dit kunt uitschakelen. U kunt de gebruiksaanwijzing hier downloaden.
 3. Controleer of de ventilator in het apparaat aan staat en draait (als uw apparaat een ventilator heeft).
  U kunt de ventilator controleren door de deur even te sluiten en dan weer te openen. Direct na het openen van de deur, kunt u horen of de ventilator draait en of het te vroeg stopt. 
 4. Zorg ervoor dat de laden helemaal gesloten of in geschoven zijn.
 5. Zorg ervoor dat levensmiddelen niet in contact komen met de achterwand van het apparaat.
  Verplaats voorwerpen die in contact komt met de achterwand om te voorkomen dat er water of rijp op het glasplateau gevormd wordt. De achterwand zal tijdens het koelen bevriezen en het ijs zal tijdens het automatisch ontdooien smelten. Als er voorwerpen tijdens het ontdooiingsproces in contact komen met de achterwand, zal het water op de glasplateau stromen in plaats van in het afvoerkanaal. 
 6. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.