De koelkast geeft een lijn (“— “) weer op het display

Laatst bijgewerkt 21-4-2020 14:36

Probleem

  • Het display van de koelkast geeft streepjes “—“ weer.
  • De temperatuur in de koelkast is lager dan 0°C.

Geldt voor

  • Koelkast

Oplossing

  1. Controleer of het apparaat op de juiste manier koelt.
    Meet de temperatuur met een thermometer in een glas water dat in de koelkast geplaatst is. Als de luchttemperatuur tussen +4 tot +5°C ligt, functioneert de koelkast op de juiste manier. De kerntemperatuur van levensmiddelen is belangrijker dan de binnentemperatuur van de koelkast, omdat de luchttemperatuur tijdens iedere afkoelcyclus (tussen het starten en stoppen van de koelcompressor) zal fluctueren. Houd er rekening mee dat goedkopere thermometers variaties van ±1-2°C of meer kunnen aangeven.
    Pas de temperatuur aan door de temperatuurregelaar te draaien of via het bedieningspaneel.
  2. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.