Afzuigkap zuigt de luchtjes niet goed af

Laatst bijgewerkt 1-9-2021 11:49

Probleem

 • Afzuigkap zuigt de luchtjes niet goed af, waardoor de geur blijft hangen in de keuken.

Geldt voor

 • Afzuigkap

Oplossing

 1. Zet de afzuigkap 10 minuten voor het koken aan en laat de afzuigkap nog 10 minuten na het koken nog even doorlopen.
 2. Reinig de metalen vetfilters zoals beschreven in de gebruikershandleiding.
 3. Reinig of vervang de koolstoffilters naar gelang het type koolstoffilter wat er gebruikt wordt. (alleen als de afzuigkap geïnstalleerd is als recirculatiekap). Deze zijn verkrijgbaar in onze webshop.
 4. Controleer de afstand tussen de kookplaat en de afzuigkap.
 5. Controleer of de juiste diameter afvoerbuis is gebruikt, zoals voorgeschreven in de installatie instructies.
 6. Controleer of de afstand van de afvoerbuizen niet te lang is.
 7. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer de kap ongeveer 10 minuten voor het koken aangezet wordt , zal er een luchtstroom in de keuken worden gecreëerd, hierdoor zal de afzuigkap makkelijker de geurtjes afvoeren. Ook is het belangrijk dat na het kokende afzuigkap nog even aan blijft staan om de eventuele geurtjes af te voeren.  Wanneer de kap direct na het koken wordt uitgezet, kunnen er nog geurtjes in de keuken achter blijven.
 • Wanneer de vet filters niet gereinigd zijn, dan kunnen de geurtjes niet goed door het vet filter heen, waardoor de afzuigkap niet goed kan afzuigen en er geurtjes in de keuken kunnen blijven hangen.
 • Wanneer de koolstoffilters verzadigd zijn, kunnen de geurtjes niet goed worden opgenomen, waardoor er geurtjes achter kunnen blijven in de keuken.
 • Wanneer de afzuigkap te hoog hangt ten opzichte van de kookplaat, kunnen er geurtjes achterblijven in de keuken.
 • Wanneer de diameter van de afvoerbuizen te klein is, zal de afzuigcapaciteit afnemen, waardoor er geurtjes kunnen blijven hangen.
 • Wanneer de lengte en het aantal bochten te groot is, kan de afzuigkap minder afzuigen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.