De afzuigkap lijkt minder afzuigcapaciteit te hebben en maakt meer geluid bij het gebruik van een plasmafilter

Laatst bijgewerkt 26-7-2021 08:34

Probleem

  • De afzuigkap lijkt minder afzuigcapaciteit te hebben en maakt meer geluid bij het gebruik van een plasmafilter.
  • Afzuigcapaciteit onvoldoende bij gebruik van de afzuigkap met een plasma filter
  • Afzuigkap maakt hard geluid bij gebruik van een plasmafilter.

Geldt voor

  • Afzuigkap

Oplossing

In de markt zijn plasmafilters te verkrijgen.Dit betreft een accessoire die op de afzuigkap wordt aangesloten. Vooralsnog zijn plasmafilters alleen via andere leveranciers te verkrijgen. 

Wij verwijzen naar de betreffende plasmafilter leveranciers om u te laten informeren hoe een plasmafilter op de afzuigkap functioneert en hoe deze is te installeren. Mochten er klachten ontstaan omtrent de afzuigcapaciteit en/of het geluid van de afzuigkap, dan adviseren wij het volgende:

  1. Ontkoppel de afzuigkap van spanning.
  2. Gebruik de originele onderdelen zoals het originele vetfilters en koolstoffilters die bij de afzuigkap zijn geleverd of als optioneel accessoire beschikbaar zijn via onze webshop door hier te klikken.
  3. Verwijder tijdelijk alle accessoires (zoals het plasmafilter) van de afzuigkap, zodat de afzuigkap in de originele staat verkeerd zoals deze is geleverd. Controleer tevens of de luchtgeleiders vrij  zijn en niet worden geblokkeerd. 
  4. Sluit de afzuigkap weer op de huisinstallatie aan en test of de afzuigcapaciteit is verbeterd en/of het geluidsniveau is afgenomen.
  5. Mocht het probleem zijn opgelost, dan is het de aanbeveling om met de leverancier van het plasma filter contact op te nemen en het probleem voor te leggen. 

Indien de klacht(en) zijn gebleven, zoals bij het gebruik van accessoires (zoals het plasmafilter), dan adviseren wij een bezoek van onze technicus aan te vragen. 

Let op: de technicus kan geen aanpassingen doen aan en met de accessoires die niet door ons is geleverd of gefabriceerd. Mocht blijken dat de afzuigkap geen technische defecten heeft, dan zijn wij genoodzaakt om het bezoek van de technicus te berekenen. De technicus zal in de verdere stappen adviseren om deze klacht op te lossen. 

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.