Het voorpaneel / deur van de oven wordt heet

Laatst bijgewerkt 7-4-2020 12:49

Probleem

  • Het voorpaneel / deur van de oven wordt heet.

Geldt voor

  • Oven
  • Fornuis

Oplossing

De warmte die in de oven ontstaat, verspreidt zich naar alle onderdelen van het apparaat, inclusief de onderdelen die normaal tijdens dagelijks gebruik worden aangeraakt.  Dit is normaal. De temperatuur voelt op ieder materiaal anders aan. Glas en metaal voelen bijvoorbeeld warmer aan dan kunststof.

Als de ovendeur wordt geopend, wordt het voorpaneel warmer door opstijgende lucht uit de oven.

Houd er rekening mee dat de temperatuur na verloop van tijd stijgt. Met andere woorden, hoe langer de oven is ingeschakeld, des te heter alle onderdelen van het apparaat worden.

Om veiligheidsredenen kunnen kinderen beter niet dicht bij de oven / het fornuis staan wanneer ze in gebruik zijn. Zie gebruiksaanwijzing.

De temperatuur van het voorpaneel kan tot 60 °C hoger zijn dan de kamertemperatuur. Met een kamertemperatuur van 20 °C kan het paneel bijvoorbeeld 80 °C heet zijn.

Als de deur van de oven een glasplaat is, kan de temperatuur van het voorpaneel tot 65 °C hoger zijn dan de kamertemperatuur. Met een kamertemperatuur van 20 °C kan het glazen paneel bijvoorbeeld 85 °C heet zijn.

Neem in extreme gevallen contact op met onze servicedienst.

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.