De koffie is niet heet genoeg van de koffiemachine

Laatst bijgewerkt 22-2-2022 11:50

Probleem

 • De koffie is niet heet genoeg van de koffiemachine

Geldt voor

 • Koffiemachine Inbouw

Oplossing

De uitloop temperatuur zal 78 °C ± 3 °C zijn, wanneer het apparaat volledig opgewarmd is en op een afstand van 5 tot 10mm van uitloop wordt gemeten en nadat het kopje ongeveer 20ml met koffie is gevuld. 1. Zorg er voor dat de kopjes zijn voorverwarmd.
 2. Het apparaat is mogelijk iets afgekoeld omdat er een aantal minuten zijn verstreken nadat de laatste koffie is gezet.
 3. Stel de temperatuur in op het maximum niveau.
 4. Voer een ontkalkingsprocedure uit met een geschikt ontkalkingsmiddel. In onderstaande video kan men de instructie van de ontkalkingsprocedure bekijken. De ontkalkingsprocedure wordt ook uitgelegd in de handleiding van het apparaat. Een geschikt ontkalkingsmiddel (premium ontkalker voor volautomatische koffiemachines) is te bestellen via onze webshop door hier te klikken. 
 5. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan. te vragen.

Instructievideo:

Oorzaak

 • Wanneer kopjes of bekers koud zijn, zal de koffie direct afkoelen tijdens het koffiezetten.
 • Wanneer er een aantal minuten verstreken zijn na het zetten van de laatste koffie, kan de koffie minder heet aanvoelen.
 • Wanneer de instelling van de temparatuur te laag is , kan de koffie minder heet aanvoelen.
 • Wanneer een ontkalkingsprocedure wordt uitgevoerd, zal het verwarmingssysteem in de koffiemachine worden gereinigd en kan de temperatuur weer iets hoger aanvoelen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.