Kookplaat geeft melding A weer op het display

Laatst bijgewerkt 18-2-2022 10:36

Probleem

 • Mijn kookplaat toont bericht A.
 • De kookplaat of de kookzone geeft de letter A weer.
 • Op het display van de kookplaat verschijnt A.
 • Wat betekent de foutmelding A?

Geldt voor

 • Inductiekookplaat

Oplossing

Wanneer de melding "A" verschijnt op je kookplaat geeft dit aan dat de automatische opwarmfunctie is ingeschakeld.

 1. Activeer deze functie om in een kortere tijd een gewenste kookstand te krijgen.
  Als het aan staat, werkt de zone in het begin op de hoogste kookstand en gaat daarna verder met koken op de gewenste kookstand.
  Terwijl "A" wordt weergegeven, is het hoogste niveau ingesteld. Na een bepaalde tijd wordt het niveau automatisch naar beneden bijgesteld.
  Let op: Om de functie in werking te stellen moet de kookzone koud zijn.

 2. Toepassingsvoorbeeld:
  Bij het koken van aardappelen wordt het water eerst op de hoogste stand aan de kook gebracht voordat de aardappelen op een lagere stand klaar zijn. Dit proces verloopt automatisch met de automatische opwarmfunctie, d.w.z. je hoeft het niveau niet handmatig opnieuw in te stellen.

 3. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je kookplaat voor meer informatie. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Gebruikershandleiding zoeken".

 4. Een voorbeeld van het activeren van de automatische opwarmfunctie:


 5. Als dit artikel jouw vraag niet beantwoordt, kan je contact opnemen met ons serviceteam. Dit kan telefonisch of via chat.
  Of boek zelf een service-afspraak in. Kies de datum die jou het beste past. Klik rechts van dit artikel op "Plan een service-afspraak".
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.