Droger maakt een piepend, fluitend of schurend geluid tijdens het draaien

Laatst bijgewerkt 1-7-2020 12:31

Probleem

 • Mijn droger maakt een fluitend geluid uit de deur tijdens het draaien van de trommel.
 • Droger maakt een piepend of schurend geluid tijdens het draaien.
 • Er komt stof of vochtige lucht buiten de droger in de ruimte waar de droger staat.
 • Het drogen duurt steeds langer voor dat de was droog is.
 • Er komt vocht bij het display van de droger.

Geldt voor

 • Droger

Oplossing

 1. Verwijder het stof van het filter en reinig het filter onder de kraan met warm water en poets alle vlakken van het filter schoon.

 2. Reinig de condensor van de droger, door de condensor af te spoelen met behulp van de douchekop. (Alleen voor Condens Pomp Drogers)

 3. Reinig de condensor van de droger, door het stof en pluizen te verwijderen met behulp van de stofzuiger en een opzetborstel. (Alleen voor Warmte Pomp Drogers)
 4. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer het filter en de condensor van een droger veel stof bevatten, kan de droger een piepend , fluitend en/of  schurend geluid veroorzaken. Wanneer er licht aan de bovenkant van de deur wordt gedrukt, verdwijnt het geluid meestal. Dit duidt er op dat het filter verstopt zit met wasmiddel of kalkresten. Het zal steeds langer duren voordat de droger klaar is met drogen en er kan zelfs vochtige lucht of stof buiten de droger komen in de ruimte waar de droger staat.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.