Kan ik mijn wasmachine aansluiten op een warm water aansluiting?

Laatst bijgewerkt 5-10-2020 08:19

Probleem

  • Kan ik mijn wasmachine aansluiten op een warm water aansluiting?

Geldt voor

  • Wasmachine

Oplossing

  1. Wij raden niet aan wasmachines aan te sluiten op een warm water aansluiting. Onze wasmachines zijn speciaal ontworpen voor een koud water aansluiting.

Technisch gezien kunnen de inlaatventielen van onze wasmachines tot een temperatuur van  60 °C functioneren, echter wanneer een temperatuur van 60 °C wordt aangeboden, is het niet mogelijk om programma's met een lagere temperatuur te gebruiken. Tevens zullen bepaalde vlekken niet goed uit de kleding worden gewassen, omdat bepaalde vlekken zich alleen laten verwijderen op lage temperaturen. Dit kan een slecht was resultaat tot gevolg hebben.

Bij wasmachines met een waterontharder of Auto-Dose systeem zal het apparaat op een koud water aansluiting moeten worden aangesloten.

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.