Wasmachine maakt een bonkend geluid tijdens het wassen of centrifugeren

Laatst bijgewerkt 16-8-2022 11:45

Probleem

  • Wasmachine maakt een bonkend geluid tijdens het wassen of centrifugeren.

Geldt voor

  • Wasmachine

Oplossing

  1. Controleer of de transportbeveiliging aan de achterzijde van de machine is verwijderd. Verwijder zowel de schroeven als de kunststof afstandsbussen (zie onderstaande afbeelding).
  2. Als het apparaat verplaatst is geweest, controleer dan dat het apparaat waterpas  en stabiel staat op de vloer.
  3. Als het apparaat op een houten vloer staat verstevig dan de vloer met behulp van een multiplex plaat die vastgeschroefd wordt aan de vloer.
  4. Als het apparaat laminaat is geplaatst, kan het apparaat een bonkend geluid maken. Laminaat ligt namelijk los op de vloer. Verwijder een deel van het laminaat onder het apparaat.
  5. Grote stukken textiel zoals slaapzakken of dekbedden kunnen een bonkend geluid veroorzaken.
  6. Controleer of de afvoerslang de achterwand of de zijwanden niet raakt.  Tijdens het pompen kan de slang bewegen en tegen de behuizing van de wasmachine een bonkend of tikkend geluid veroorzaakt.
  7. Zorg er voor dat er niks tegen de wasmachine staat, zoals wasmanden of iets dergelijks. Deze kunnen een bonkend of tikkend geluid veroorzaken tijdens het gebruik van de wasmachine.
  8. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele Zanussi onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jouw thuis leveren.