NIEUW ENERGIELABEL

WAT HOUDT HET NIEUWE ENERGIELABEL IN?

Zanussi omarmt de Europese Commissies nieuwe regels en visuele identiteit van energie-efficiëntielabels voor de onderstaande productgroepen. 

 

1. vaatwassers

2. wasmachines en was-droogcombinaties

3. koelkasten

 

Deze nieuwe labels zullen vanaf 1 maart 2021 zichtbaar zijn voor de Europese consument zowel in fysieke winkels als online. Meer informatie vind je hier.

Waarom heeft mijn apparaat 2 labels?

Vanaf maart 2020 hebben nieuwe Zanussi-apparaten twee energielabels, een om de huidige classificaties te beschrijven en een tweede label dat een efficiĆ«ntiebereik van A tot G toont en in 2021 in werking treedt. Daarom is het mogelijk dat je thuis een apparaat ontvangt met twee energielabels. 

WAAROM DE VERSCHUIVING NAAR EEN ENERGIELABEL VAN A TOT G?

Het EU-energielabel is sinds 1995 een succes gebleken: 85% van de Europese consumenten herkent het en houdt er rekening mee wanneer ze een aankoop doen. Hoewel de meeste modellen aanvankelijk in de laagste klassen zaten (E, F, G), doen de nieuwe modellen het beter. Vandaag bevinden de meeste modellen zich in de topklassen (A+++, A++, A+) en zijn er geen producten meer in de laagste klassen. Dergelijke positieve resultaten maken het voor de consument nu echter moeilijk om de best presterende producten te onderscheiden.

De omschakeling zal het begrip en de samenhang verbeteren, waardoor de consument gemakkelijker de meest efficiƫnte producten kan identificeren.