KOOKPLAAT KOPEN? EASY.

KOOKPLAAT KOPEN? EASY.

OP ZOEK NAAR DE IDEALE KOOKPLAAT? EASY.

Het kiezen van een kookplaat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wordt het gas of toch liever inductie of keramisch. Welke breedte had je in gedachten? En voor hoeveel kookzones kies je - vier, vijf of zelfs zes? Een mooie vormgeving gecombineerd met praktische zaken zoals Easytouch, tiptoetsen, hoog rendementbranders en gietijzeren pannendragers kenmerken de Zanussi kookplaten. Binnen het assortiment is dan ook zeker een model te vinden dat bij jouw wensen en manier van koken past.

RUIMTE

Hoeveel ruimte heeft u?

30 cm - Kookplaten met 2 kookzones zijn ideaal voor kleine keukens of in combinatie met een andere kookplaat.

60 cm - Met recht en reden één van de meest voorkomende afmetingen. Met 4 kookzones passen deze kookplaten in vrijwel elk huishouden en voorzien u van voldoende kookmogelijkheden.

75, 80 of 90 cm - Grotere kookplaten hebben tot 6 kookzones. Uw werkblad oppervlak moet steeds tussen de 25 en 30 mm diep zijn.

SOORTEN KOOKPLATEN

Inductiekookplaten – De snelste in opwarmen, afkoelen en reageren op temperatuurwijzigingen. Verwarmen enkel de oppervlakte onder uw potten en pannen, terwijl het omliggende oppervlak koel blijft.

Gaskookplaten – Tonen de temperatuurwijzigingen die u maakt door de grootte van hun blauwe vlam.

KOKEN

Snel pasta koken? – EASY. Ga voor een inductiekookplaat met een booster voor extra kracht.

Gesmolten chocolade of gestoomde desserts? – EASY. Een inductiekookplaat geef u de perfecte temperatuurcontrole voor snel en efficiënt smelten en stomen.

REINIGEN

Inductiekookplaten – Omdat enkel de zone onder uw pot of pan opwarmt, zal voedsel dat overkookt niet vastbranden op het koudere oppervlak. Het glas koelt ook snel af en kan snel gereinigd worden.

Gaskookplaten – Gas-op-glas kookplaten zijn makkelijker te reinigen dan die van inox. Verder hebben kaderloze kookplaten minder hoekjes om te kuisen, zodat het vuil nog minder kans heeft.

VEILIGHEID

Inductiekookplaten - Verwarmen enkel het oppervlak dat uw pan aanraakt, de rest van het oppervlak blijft koel. Ze koelen ook snel af zodat het sneller veilig is om het kookoppervlak aan te raken.

Gaskookplaten - Makkelijk om de vlam te zien, maar niet het gas. AutoOff zorgt dat het gas bij de bron wordt afgesloten als de vlam uitgaat.

Elektrische kookplaten - Sommige modellen hebben een warmte-indicator zodat u weet wanneer het veilig is om de kookplaat aan te raken of ze schakelen automatisch uit na verloop van tijd.

VIND UW KOOKPLAAT

Bekijk ons assortiment kookplaten en ontdek welke het beste in uw keuken past.

INDUCTIE KOOKPLATEN ZIJN SNELLER

Koken met inductie verenigt in één techniek de beste eigenschappen van koken op gas en keramisch. Doordat de warmte wordt opgewekt met een magnetisch veld, wordt alleen de inhoud van de pan verwarmd en wordt de kookplaat zelf nauwelijks heet. Zodoende is koken met inductie veiliger en branden voedselresten zich niet vast aan het kookoppervlak. Schoonmaken is dus eenvoudig. Lekker koken is leuk, maar je wilt er niet te veel tijd aan kwijt zijn. Op een inductiekookplaat kook je sneller: dus meer tijd om van het resultaat te genieten.